03-01-2010

Spaghettipompoen Spaghetti pompoen Spaghettipompoenen


Spaghettipompoenen



Misschien bent u ook de gelukkige bezitter van een spaghettipompoen, of hebt u er 1 kunnen kopen, maar weet u niet wat u er mee kunt.

Hier volgt wat meer uitleg:
Ze hebben behalve de soort Stripetti niet veel sierwaarde. Om te eten zijn ze juist iets heel aparts.
Een aantal soorten Spaghetti pompoenen zijn bv,
*Small Wonder, kan groen en oranje gegeten worden
*Orangetti F1
*Vermicelli F1
* Hasta la Pasta / Pasta F1
* White Fall F1



Hoe maakt u ze klaar:

Was de Spaghettipompoenen met schil en al, niet in snijden of prikken. Met schuursponsje gaat dit prima.
Kook ze een half uur in water zonder zout.
Intussen maakt u een pastasaus, bv met gehakt, tomaat en uien, wat u gewend bent bij spaghetti.


Als de pompoen gaar is dwars door midden snijden, en met lepel de zaden eruit halen. Die kunnen ook niet meer gegeten worden.
Op het bord met een vork de slierten eruit halen, de schil blijft dan heel, dit komt de smaak ten goede.
Serveer de Spaghettpompoen met saus naar wens. Tip: erg lekker en snel klaar met mix voor Hollandse gehaktschotel.

Blijft er vruchtvlees over, bewaar dat dan en gebruik het gekoeld als salade

Ik wens u een smakelijk eten, voor meer vragen of informatie neem contact op via email op http://www.pompoenzaden-decoshop.nl/