Pompoensoep
1 kilo pompoen
1 liter bouillon
1 prei en 2 uien [ of alleen uien]
klontje boter
[ zure ] room
evt. geraspte kaas
tijm. peper en zout en peterselie
1 kopje geraspt vruchtvlees bewaren voor onderstaand brood.
Bereiding
Verwijder pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Een gave pompoen hoeft niet geschild te worden.
Kook de pompoen gaar in de bouillon, en pureer de pompoen.
Maak prei / ui schoon en snijd deze in dunne ringen.
Smelt de boter in een pan en fruit de prei of ui heel even en voeg wat peper toe.
Doe het daarna bij de pompoen. Breng de soep weer aan de kook, voeg tijm toe, 5 min. op een laag vuur doorwarmen.
En lekker pittig maken met peper [en zout ]
Doe voor het opdienen in elke kom een beetje zure room.
Bestrooi met fijngeknipte peterselie en kaas.
Serveer met onderstaand brood.
Pompoenbrood
1 pak witte broodmix, 1 kopje geraspte pompoen, zakje oude geraspte kaas, en 2 eetlepels gebakken uitjes [ uit potje]
Bereiding
Maak het deeg volgens beschrijving op het pak.
Voeg de geraspte pompoen en de uitjes toe, goed laten rijzen.
Kaas erop en bakken volgens beschrijving.
Heerlijk bij eerder beschreven soep.
Bestel WEL op http://www.pompoenzaden-decoshop.nl/
Veel Keus, Lage Prijs en Super Snel